Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.09.2008, 17:04   #6 (Tam Ekran)
docyilmaz
Yeni Üye

Tecrübe Puanı: 0
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi : docyilmaz befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Üye No: 8647

Seviye: 3 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 0 / 57
Güç: 7 / 861
Deneyim: 31%

hayatimda duydugum belkide en buyuk sacmalik,vede palayra.bunu kim nasil uydurduysa kendiside inanmamis ya, belki birirsi inanir diye hayal gormus olmali.osmanli gibi dunya tarihine altin harlerle yazilan ve su an avrupada bile bircok devletlerin,buyuk devlet adamlarinin hala hayranlikla inceledikleri bir gercek dururken biz hala kendi kendimizi kandirmaya devam ediyoruz.o osmanli seriat dedigimiz vede ingiltere kraliyeti tarafindan, kilise tarafindan incelenmesi vede uygulanmasi gerekli dedigi sistemle 600 sene dunyaya hukm etti.beyler biraz disari cikin kafanizi kaldirin ve hala 1900 lu yillarda curumeye kendinizi mahkum etmeyin.dunya ne kadar degisti.biz hala ataturkte saplanip kaldik.kendimize de halkimizada zulum etmeye devam ediyoruz.ikinci dunya savasinda bir tek biz katilmadik.en ileri durumda bizim olmamiz gerekirken biz ataturkculuk,inonuculuk cekismeleriyle 50 sene daha geriye gittik.kimse kendi kendini kandiramaz.cikin disariya gorursunuz.ben turkiyede universite kariyerini bitirmis ve 18 senedir almanyada doktorluk yapan bir turk vatandasiyim.bu bizim kendimizi ögüttugumuz seylere avrupadakiler ancak gulup geciyorla.kendi kendimizi avutmadan baska bir sey degil.o osmanlida padisahin dahi yargilandigi davalininda bir ermeni olup hak dava edebildigini dunya biliyor.siz daha bir kac sene oncesine kadar asker ebisesi giyen cavuslari bile yargilayamiyordunuz.bunada demokrasi ilericilik diyebiliyorsunuz.ben bu milletin tam demokrasiye hatta avrupadan daha ileri bir demokrasiye layik oldugunu cani gonulden istiyorum vede diliyorum.bunada bu millet ulasacaktir.artik bazi seyleri tarafsiz gozluguyle gormemiz lazim vede zamani geldide geciyor.
herkese slm
dr.ömer yilmaz almanya